Hyppää sisältöön
Tietotekniikka ja viestintä | digitaalisuus 1

Toiminta digitaalisessa ympäristössä, 2 osp, verkkokurssi

Tervetuloa opiskelemaan toimimista digitaalisissa ympäristöissä! Tällä kurssilla opit operoimaan erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä, joita tulee vastaan opiskelussa, työssä ja arkielämässä. 

Kurssin kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu kenelle tahansa, joka haluaa oppia lisää erilaisista digiympäristöistä. 

Kurssin sisällöt

Kurssin sisällöissä tutustutaan Omniassa käytössä oleviin digiympäristöihin ja -sovelluksiin, kuten Office 365, OneDrive, Teams, Wilma, Moodle, Collaborate, Workseed, Omnian kirjasto, Tiitus, Paint (kuvankäsittely), Word (tekstinkäsittely), PowerPoint (esitysgrafiikka), Excel (taulukkolaskenta), Sway (portfolio) ja Forms (kyselylomake).  

Muina aiheina mm. tekijänoikeudet ja Creative Commons -lisenssit, tietoturva, tietosuoja, lähdekritiikki ja medialukutaito, verkkoidentiteetti ja -etiketti sekä digitaaliset palvelut ja tiedonhaku. 

Oppimistavoitteet

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija osaa käyttää yleisimpiä tieto- ja viestintäteknisiä laitteita sekä digitaalisia palveluita ja sovelluksia. 

Kurssin lisätietoa

Kurssin suoritusohjeet

Kurssi on kokonaan verkon kautta suoritettavissa, joten voit tehdä kurssin täysin ajasta ja paikasta riippumatta, loppukoe mukaan lukien. Opettaja ohjaa ja tarkistaa tehtäviä työpäivien aikana.

Kurssilla käytetään virtuaalista Moodle-oppimisympäristöä, jossa voit opiskella mihin vuorokauden aikaan tahansa. Voit osallistua kurssille pöytätietokoneella tai läppärillä. Moodle ei välttämättä toimi älypuhelimellasi.

Käyttäjätunnukset

  • Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat lähipäivinä sähköpostitse Omnia-tilin aktivointiviestin.
  • Omnia-tilin aktivoinnin jälkeen kirjaudu https://moodle.omnia.fi samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla kuin Omnia-tilillesi.
  • Kun olet kirjautunut Moodleen, opettaja joko lähettää sinulle kurssiavaimen sähköpostitse tai liittää omaan kurssiinsa Moodlessa.
  • Ongelmatilanteissa ota yhteyttä helpdesk@omnia.fi

Itsenäisesti suoritettavan osuuden lisäksi virtuaalisia ohjaustunteja Teamsissa ja/tai Collaboratessa.
Opettaja ohjeistaa näiden työkalujen käyttöön. 

Vaatimukset
  • Perustason tietotekniset taidot ja käytössä oleva oma tietokone. 
  • Jos opiskelet jo Omniassa joko ammatillisessa- tai lukio-opetuksessa, ilmoittaudu koulutukseen Wilmassa.
  • Jos olet jo jonkun oppilaitoksen opiskelija (muu kuin Omnia), ole yhteydessä InfoOmniaan sähköpostitse info@omnia.fi tai puhelimitse 09 2319 8360 ja tiedustele mahdollisuutta suorittaa oman tutkintosi opintoja. Avoin Omnia verkkokauppa ei ole kanava suorittaa toisen oppilaitoksen tutkintoon sisällytettäviä opintoja.
Lisätietoja antaa

Minna Lännenmäki, minna.lannenmaki@omnia.fi

Hinta
0,00 €
0% alv.

Saatat olla kiinnostunut myös: Tietotekniikka ja viestintä