Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Omnian kauppa.omnia.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin, jonka tavoitteena on ihmisten oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus digitaalisissa palveluissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Kauppa.omnia.fi-sivusto on julkaistu  4.2.2020. Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 4.2.2020. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Omnia yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa.

Kauppa.omnia.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Näppäimistön fokus ei ole riittävän näkyvä

Näppäimistön fokuksen tyylinä on käytetty selaimien oletustyyliä. Monissa kohdissa, esimerkiksi tumman painikkeen ympärillä, fokus ei ole riittävä osoittamaan fokuksen sijaintia.
Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 2.4.7 Näkyvä kohdistus

Näppäimistökäytössä on puutteita

Näppäimistöllä ei pääse käsiksi esimerkiksi tilastosivujen valikoihin eikä sosiaalisen median linkkeihin. Lisäksi tilastoihin saattaa jäädä näppäimistöllä ansaan.
Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 2.1.1 Näppäimistö, 2.1.2 Ei näppäimistöansaa

Värikontrasti ei ole riittävä

Muutaman osion tekstin ja värillisen kuvataustan välinen kontrasti ei ole riittävä.  Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Sivusto kehitetään jatkuvasti. Pyrimme korjaamaan saavutettavuus-puutteita jatkokehityksen vaiheessa kuitenkin viimeistään syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Palaute ja yhteystiedot

Mikäli huomaat saavutettavuusongelmia, voit ottaa yhteyttää meihin lähettämällä sähköpostin osoitteeseen kauppa@omnia.fi. Teemme parhaamme ongelman korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Ohjeet kantelun tekemiseksi