Hyppää sisältöön
Kestava kehitys | lehdet

Maailma muutoksessa, verkkokurssi

Kurssilla tutustutaan maantieteeseen ja erilaisiin riskeihin, esimerkiksi maanjäristyksiin, kasvihuoneilmiön voimistumiseen ja pandemioiden leviämiseen. Seuraamme ajankohtaisia uutisia, pohdimme riskien syitä ja alueellista ilmenemistä, sekä varautumista ja ihmisen toiminnan vaikutusta riskeihin.

Koulutuksen kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille maailman toiminnasta kiinnostuneille henkilöille. Kurssi vastaa lukion oppimäärää GE01.

Koulutuksen sisällöt

Kurssilla läpikäydään maantieteen perusteita ja keskeisimpiä riskejä.

Koulutuksen oppimistavoitteet

Kurssi on suositeltavaa yleissivistystä ja tietoutta kaikille. Ymmärrys siitä miten maailma toimii ja millaisia riskejä voimme kohdata tukee esimerkiksi yhteiskunnallista päätöksentekoa, sekä biologian ja terveystiedon opintoja.

Koulutuksen suoritusohjeet

Kurssi on kokonaan verkon kautta suoritettavissa, joten voit tehdä kurssin täysin ajasta ja paikasta riippumatta, loppukoe mukaan lukien.

Kurssilla käytetään virtuaalista Moodle-oppimisympäristöä, jossa voit opiskella mihin vuorokauden aikaan tahansa. Voit osallistua kurssille pöytätietokoneella tai läppärillä. Moodle ei välttämättä toimi älypuhelimellasi.

Luo tunnukset Moodleen samalla kuin ilmoittaudut kurssille.

Näin luot käyttäjätunnuksen Moodle-oppimisympäristöön

  • Mene sivulle moodle.omnia.fi
  • Klikkaa: ”Minulla ei ole omnia.fi-tunnusta”
  • Klikkaa ensimmäisellä kerralla: ”Luo Moodle-tunnus sähköpostiosoitteellasi”. Kun sinulla on voimassa oleva tunnus, voit klikata suoraan kohtaa ”Kirjaudu”.
  • Kirjoita tunnus ja salasana muistiin! Kirjaudu aina samalla tunnuksella kohdasta ”Minulla ei ole omnia.fi-tunnusta”.

Kun olet ilmoittautunut ja kirjautunut Moodleen, opettaja joko lähettää sinulle kurssiavaimen sähköpostitse tai liittää omaan kurssiinsa Moodlessa.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä helpdesk@omnia.fi

Kurssin lisätietoa
  • Jos opiskelet jo Omniassa joko ammatillisessa- tai lukio-opetuksessa, ilmoittaudu koulutukseen Wilmassa.
  • Jos opiskelet jossakin lukiossa Suomessa, hakeudu aineopiskelijaksi tähän koulutukseen Espoon aikuislukioon.
  • Kurssin ajankohta 3.8.-3.12.2020
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä 18.10.2020
Vaatimukset

Opettaja suosittelee kurssin Sininen planeetta suorittamista ennen tätä kurssia tai samanaikaisesti tämän kurssin kanssa. (Kurssilla Sininen planeetta käydään läpi mm. Maan sisärakenne joka on edellytys maanjäristysten hahmottamiselle, ilmakehän kerrokset jotka ovat oleellisia kasvihuoneilmiön ja otsonikerroksen ohenemisen yhteydessä ja vaikkapa tuulen syntymekanismi joka on taustalla myrskyjen ymmärtämiselle). Et kuitenkaan välttämättä tarvitse pohjatietoja kurssille.

Tarvitset kurssikirjan Manner 1: Maailma muutoksessa, Otava 2016, tai vastaavan. Kurssilla suoritetaan tehtäviä Moodle-verkkoalustalle sekä yksilötehtävinä että muiden kurssilaisten kanssa vuorovaikutteisesti. Kurssin päätteeksi tehdään verkon kautta kotitentti.

Lisätietoja antaa

Opettaja Anna Bono, anna.bono@omnia.fi

Hinta
0,00 €
0% alv.

Saatat olla kiinnostunut myös: Ohjaus, kasvatus ja yhteiskunta